Festési és ápolási utasítások 

Az alumíniumnak, mint kapuk és kerítések alapanyaga, számos előnnyel rendelkezik más fémekkel szemben. Ez a súllyal kezdődik. Az alumínium köbcentiméterenként mindössze 2,7 grammot nyom, így a vezetőgörgők görgőinek terhelése csekély. Az alumínium anyaga nem bomlik le a környezet és az időjárás hatására. Az alumínium erős, oxigénnel megkötő vagy oxidáló tulajdonsága miatt az alumínium és ötvözeteinek csupasz felületei levegőben és vízben spontán bevonódnak egy sűrű alumínium-oxid réteggel. Más fémoxidokkal ellentétben, mint például a rozsda vagy a vason lévő vas-oxid, ez a természetes oxidréteg nagyon szorosan tapad. Megvédi az alumínium alsó részét a további oxidációtól, és időjárásállóságának köszönhetően nagyrészt korrózióálló.

A porfestés jelenleg a legjobb bevonási eljárás a piacon, amely a vásárlói igényeknek megfelelően tartósan időjárásálló és könnyen karbantartható színárnyalatot és felületet ad az alumínium alkatrészeknek. A fényesség vagy a felületi textúra mértéke szabadon választható. A porfestés olyan eljárás, amelyben a festéket por formájában hordják fel. Az előkezelés több lépésből áll, amelyeket a poreljárás előtt hajtanak végre. Az optimális előkezelés nagyon fontos a tapadás / jó tapadás / a porbevonat és a felület közötti, valamint a kapcsolódó korrózióvédelem érdekében. Ezenkívül rendkívül hatékony zsírtalanító szereket használnak az eredmény optimalizálása érdekében. Ezután az összes mosószer-maradványt friss vízzel történő öblítéssel eltávolítják. A por felhordásakor a részecskék elektrosztatikus töltése kerül felhasználásra. Ezután a port körülbelül 180-200 fokos sütőben megsütjük.

Az alumínium kerítések könnyen karbantarthatók és tartósak más anyagokhoz képest. Ennek része egy kis odafigyelés, hogy ez így maradjon az elkövetkező években is. Ahhoz, hogy alumínium kerítésének öröme a lehető leghosszabb legyen, olvassa el az alábbi ápolási tanácsokat. A porbevonat javítja és védi az alumíniumprofilok felületét. Ez a védelem konzerválással és tisztítással fokozható, és hosszú ideig fenntartható. Itt megtudhatja, hogyan ápolja alumínium kerítését a lehető leghosszabb ideig. Ha enyhe szennyeződés van rajta (utcai szennyeződés, pollen stb.), csak tiszta vizet használjon enyhe, semleges tisztítószerekkel. Semleges, 5 és 8 közötti pH-értékű tisztítószereket kell használni, amelyek eltávolítják az olaj- és zsírszennyeződéseket, valamint a pigmentszennyeződések enyhe lerakódásait is. A felület hőmérséklete max. 25 °C Figyelem: Soha ne tegye ki közvetlen napfénynek. Minden tisztítás után azonnal öblítse le tiszta hideg vízzel. Évente kétszer ajánlott az alaptisztítást semleges mosószer hozzáadásával elvégezni. Soha ne használjon kemény vagy durva szivacsot vagy oldószer alapú tisztítószert.